XIII ИЗДАНИЕ НА БАНСКО ДЖАЗ ФЕСТ СТАРТИРА ВЪПРЕКИ ПАНДЕМИЯТА

За 23-ти път се провежда Международният Джаз Фест Банско. Най-големият джаз фестивал в България е сред най-популярните на Балканите и в Европа, негов партньор за поредна година е МИНЕРАЛНА ВОДА „Хисар”.
От основаването си през 1998 г. Банско джаз фест се провежда винаги между 6 и 14 август, като основните концерти са на откритата сцена на площад „Никола Вапцаров“ и започват всяка вечер в 19.30 ч. Тази традиция продължава и днес, въпреки трудната ситуация с пандемията от Сovid-19.
Програмата на фестивала е много наситена с акцент поставен върху българските изпълнители.
Хилда Казасян и Христо Йоцов откриха фестивала на 8 август, а популярната група “Дърти пърчис”, която тази година отбeлязва четвърт век вдигна публиката на крака още първата вечер.
В рамките на програмата, до 14 август, концерти представят още Петър Салчев и Октет „Пловдив”, Камелия Тодорова (със Станислав Арабаджиев трио) и Васил Петров (с Ангел Заберски джаз трио) и много други.
Фадото отново присъства на фестивала, с една от звездите на новата генерация в този стил -Жоана Амендойера, която днес взриви с талант и вдъхновение сцената на планинския град.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *