Приказни дни за децата на Пловдив в навечерието на 1 юни

Първият Фестивал за децата и семейството „Синьо лято“ се проведе паралелно с петото издание на Панаира на кулинарното изкуство „Етно кухня на колела“. Паралелно с кулинарния панаир, на откритата сцена в парка, децата се насладиха на различни спектакли. „Изкуство от децата за децата“ е основното мото на събитията, организирани от Фондация „Заедно”.Идеята е в рамките на фестивалните дни малчуганите от всички общности в Пловдив да се запознаят отблизо с всички видове изкуства.

Академия за музикална просвета представи на откритата сцена в парк „Рибница“ оперната постановка за най-малките „Вълкът и седемте козлета”. Специално за фестивала, от София пристигнаха със своя циркова програма и възпитаниците на Националната школа за атракционни изкуства. За малчуганите бяха предвидени театралните постановки „Малкото зъбче“ и „Музикалница“ на режисьора Петя Недева.

В музикалните концерти участваха едни от най-талантливите пловдивски деца. 

За любителите на рисуването е пленерът на открито „Толерантност и признателност“, воден от преподаватели и ученици от НХГ „Цанко Лавренов“ и арт работилницата с традиционни арменски занаяти. Най-малките и техните родители имаха възможност да се запознаят с едно от най-интересните издания за деца на българския пазар, което ще бъде представено в „Библиотеката на колела“ в съботния ден.

Изненади за децата в навечерието на 1 юни подготвиха и партньорите на панаира и детския фестивал.  Бутилираща компания „Хисар“ осигурява за всички участници трапезна “Жива вода”. Екипът на компанията пожелава весели игри, хубаво лято и прекрасно детство на малчуганите! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *