Песенният форум на Хисаря „15 лалета”събра над 450 изпълнители

Дванайсетото издание на един от най-престижните младежки конкурси в областта на поп и рок музиката „Петнадесет лалета“ ще се проведе от 25 до 28 .04. 2024г. на сцената на НЧ „Иван Вазов 1904“ в спа столицата на Балканите – гр.Хисаря. 

Събитието се провежда под патронажа на кмета на община Хисаря Ива Вълчева. Отново събитието е част от календара на Министерството на културата.

И тази година интересът към музикалния форум е голям:  участие ще вземат над 450 изпълнители, възпитаници на 64 музикални школи от 31 населени места. 

Организатор на събитието е Сдружение “Петнадесет лалета” със съорганизатори: Община Хисаря, Народно читалище “Иван Вазов 1904“, гр. Хисаря

и ИСУ “Христо Смирненски“, гр. Хисаря.

Участниците ще бъдат  оценявани от жури от доказани професионалисти в областта на поп, рок и джаз музиката.

Председател: 

  • Мими Иванова – една от водещите български поп изпълнителки през последните десетилетия. 

Участвала в хиляди концерти и телевизионни предавания по целия свят. Изпяла над 500 песни, като по-голямата част от тях са дело на Развигор Попов – неин творчески и житейски  спътник. 

Песенното ѝ творчество е в основата на Националния младежки конкурс с международно участие „Петнадесет лалета“, гр.Хисаря.  

Почетен гражданин на община Хисаря. 

 

  • Виктория Главчева – поп изпълнител. 

Магистър от НМА „Панчо Владигеров“ със специалност поп и джаз пеене.

Носителка на множество награди от престижни музикални форуми в цял свят. Изпълнената от нея песен на композитора Милен Македонски „Клада“, спечелва I награда в първото издание на конкурса за нова авторска песен „Мелодията на водата“. Носител на Гран при в Нашия конкурс.

 

  • Стела Дойкова – вокален педагог, докторант към катедра Музикална педагогика към ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“, магистър по класическо пеене и бакалавър по музикална педагогика.

Ръководител на воколано студио „Music sound“ към НЧ „Напредък 1869“, гр.Горна Оряховица и преподавател в СУ „Емилиян Станев“, гр.Велико Търново по дисциплините: Поп и джаз пеене, музика и солфеж.

 

  • Здравко Петров – музикант, педагог, журналист, музикален критик и анализатор. 

Член на Съюза на българските композитори и Съюза на българските журналисти. Преподавател в НМА „Панчо Владигеров“. Старши музикален редактор в БНР, програма „Хоризонт“. 

 

  • Георги Милтиядов – музикант, композитор, диригент и автор на аранжименти.

 През 2021г. и през 2023г. носител на  „Grand prix “ в конкурса „Петнадесет лалета“, в направлението за нови аранжименти „Ние и песента“. Една от най-големите надежда на българската поп музика. Работи в творческо сътрудничество, както с някои от най-популярните български изпълнители,  така и с млади таланти. През 2020г. излиза първият му авторски албум „Целувка в нощта“. 

 

Иван Димов – Музикален директор

 

За връзка със СНЦ”Петнадесет лалета”:

Иван Димов  0898871771

laleta15@abv.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *