Музикалният конкурс „15 лалета” огласи за шести път спа-столицата на Балканите – гр. Хисаря

В края на месец април се състоя шестото издание на Националния младежки конкурс с международно участие „15 лалета“. За поредна година партньор на емблематичното музикално събитие е минерална вода „Хисар”.
491 изпълнители, представители на 79 музикални ръководители от 20 области на България и гости от Сърбия, Турция и Германия се състезаваха в трите направления на конкурса:

  • „С песнита на Мими и Развигор“;
  • „15 лалета“;
  • „Ние и песента“

„15 лалета“ се утвърди като един от най-солидните форуми за изява на млади изпълнители на популярна песен.
Талантливите изпълнители в трите конкурсни дни бяха оценявани от жури с доказани професионалисти в областта на поп и рок музиката-Мими Иванова, Ваня Костова, Невена Пейкова, Снежана Петкова, Петър, Алекс Нушев, Здравко Петров и Развигор Попов.
В рамките на гала концерта се проведе „Битка на гласовете“, в която абсолютно „на живо“, с явно гласуване журито определи носители на Grand prix.

  • В направление „С песните на Мими и Развигор“ Grand prix спечели Ивайла Терзиева от гр.Пловдив
  • В направление „15 лалета“ за статуетката на победител се пребори Иван Стоянов от гр.Бургас.
  • В направлението за нови аранжименти на песни от репертоара на Мими Иванава и Развигор Попов „Ние и песента“, журито присъди Grand prix на композитора Валери Костов за новия аранжимент на вечния хит на Мими Иванова и Борис Гуджунов „Хора и улици“(песен от филма „Момчето си отива“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *