Минерална вода „Хисар” подкрепя младите таланти

За 11-то издание на песенния конкурс за поп и рок музика „Петнадесет лалета“ минерална вода „Хисар” за пореден път оказа подкрепа на младите таланти. От 28 април до 01 май 2023г. най-зеления град на България – Хисаря стана музикална сцена за тях. 

В конкурса взеха участие над 300 изпълнители, представители на 52 музикални школи от 19 области в страната. 

Участниците бяха  оценявани от жури  от доказани професионалисти в областта на поп, рок и джаз музиката.

Председател: 

 • Мими Иванова – една от водещите български поп изпълнителки през последните десетилетия. Участвала в хиляди концерти и телевизионни предавания по целия свят. Изпяла над 500 песни, като по-голямата част от тях са дело на Развигор Попов – неин творчески и житейски спътник. Песенното и творчество е в основата на Националния младежки конкурс „15 лалета“. Почетен гражданин на община Хисаря.
 • Развигор Попов – музикант, композитор и аранжор. Създател на групите „Стакато и „Старт“. Автор на голяма част от песните, които ще прозвучат в конкурсната програма.
 • Биляна Ангелова – пианист, композитор и текстописец. Музикален продуцент за „Музикална къща“ към БНР. Преподавател по хармония и полифония в СМУ „Любомир Пипков“. Сред изпълнителите на нейните песни са певци като Маргарита Хранова, Петя Буюклиева, Мариана Попова, Миро, Койно Русева и др.
 • Кристина Матеева – пианист и музиковед. Изпълнителен продуцент  и редактор в БНТ на музикални и шоу програми и концерти. Сред тях „Евровизия“, „Детска Евровизия“, „БНТ на 60“, „Нашите нови години“, „Златните песни на Златният Орфей“ и др.
 • Виктория Главчева – поп изпълнител. 
 • Илко Василев-Базилео – поп изпълнител и вокален педагог. Магистър по Музикална педогагика. Със защитена докторантура на тема по вокална техника в ПУ „П.Хилендарски“, гр.Пловдив. Има спечелени многобройни награди като певец от конкурси и фестивали в България и чужбина.
 • Кристиан Илиев – пианист, композитор и аранжор. Преподавател в НМА „Панчо Владигеров“ и НБУ. Музикант  в „Ку-ку бенд“. Като композитор и аранжор в творческо сътрудничество с много от най-популярните български поп и рок изпълнители. Участва в реализацията на редица телевизионни музикални формати.

След 4-дневна оспорвана „битка“ журито присъди своите награди:

 • Grand prix в направление „Петнадесет лалета“ заслужи едва 13-годишната Кристина Енчева от Горна Оряховица.
 • Grand prix в направление „Мими, Развигор и приятели“ журито единодушно присъди на 15-годишната Александра Георгиева от Бургас.
 • Наградата на кмета и първи подгласник на Grand prix в направление „Петнадесет лалета“ отиде при варненецът Максим Ялнъзов.
 • Наградата на сдружение „15 лалета“ и първи подгласник на Grand prix

спечели едва 12-годишната Елена Василева от Пловдив.

 • Наградата „Най-добър вокален педагог“ жури и организатори единодушно присъдиха на Румяна Иванова от гр.Пловдив.

Минерална вода „Хисар” е партньор на музикалното събитие от близо десетилетие и подкрепя конкурса като една от малкото сцени, на която младите хора имат възможност да се изявят.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *