Купа „Хисар” с рекорден награден фонд

Близо 200 старта на ден и битка за рекорден награден фонд – това ще се случи в последния уикенд на септември на конната база край село Царацово.
Нечуван награден фонд ще поделят призьорите на задаващия се конен турнир. Селото край Пловдив ще посрещне състезанието по прескачане на препятствия за купа “Хисар” и купа “Краси”.
Арена на събитието ще бъде конна база “Фригопан”, а сумата, която ще се разпределя между участниците и призьорите е 16 700 лева.
Собственикът на първото предприятие за бутилиране на минерална вода у нас – Димитър Консулов – сподели, че “досегът с благородните животни поразява и обогатява” и се надява повече млади хора да пробват конния спорт.
Конната база в Царацово побира 800 зрители и се очаква да е пълна за турнира по прескачане на препятствия за купа “Хисар” и купа “Краси” на 29-30 септември.
“Конният спорт възпитава любов към животните и дисциплина. Малко хора са наясно, че ездата и конете правят така, че децата много по-лесно да преминават през сполетели ги трагедии. Заниманието с конен спорт прави възможно детето да се абстрахира от проблемите и да не се вглъбява в тях. Изключително важно е да се знае, че ездата е незаменима рехабилитация за болни дечица”, отбеляза собственикът на конната база в с. Царацово, Димитър Ангелчев.
Благоприятното въздействие на общуването с конете се изразява като разтоварващ и оздравителен ефект, ездата е от спортовете с най-комплексно натоварване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *