Грамота от Международния филмов фестивал “Любовта е лудост”

Международният филмов фестивал “Любовта е лудост” удостои със специална грамота за подкрепа Бутилираща компания „Хисар”, която предостави специално за фестивала своята марка „Жива вода”.

Директорът на кинофестивала г-н Тошко Гяуров каза в своето слово: “За да се случва този фестивал, ни беше необходима подкрепата на много приятели. Стотици са онези, които са ни протегнали ръка през тези 29 години, няма как да изброя всички, но им поднасям нашата най-искрена благодарност.”

И тази година Варна за пореден път се превърнa в лятната киностолица на страната. На 29-тото издание на фестивала с наградата за цялостен принос към българското кино беше отличен българският актьор и режисьор проф. д-р Ивайло Христов. Той получи своята първа “Златна Афродита”, а на варненската кинофестивална сцена е печелил и три статуетки “Златна роза”. 

В селекцията на фестивала тази година са  включени 12 конкурсни филма и съпътстващите панорами „От световните фестивали“, „По меридианите“, документално кино и нови български заглавия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *