Вода „Хисар” е партньор на 27-ия Международен филмов фестивал „Любовта е лудост“

Вече 27 години доайенът на международните кинофестивали с български адрес, воден от амбицията да излъчва най-новите продукции в света на седмото изкуство, всяка година представя над 90 игрални филма от световната филмова листа.

В конкурсната програма са включени 12 филма, сред които е и българският филм „Пътуващо кино“ със сценарист и режисьор Илия Костов. Останалите продукции са от Аржентина, Испания, Канада, Унгария, Полша, Германия, Румъния, Португалия, Индонезия, Русия и Финландия.

През 2019 г. по време на фестивала ще има втора състезателна програма, която ще е за дебютни филми и ще бъде оценявана от младежкото жури на фестивала. Програмата за документални филми на „Любовта е лудост“ включва седем продукции.

Председател на журито на фестивала е Виктор Чучков-син, а останалите членове са британският актьор Александър Перкинс, Чийдем Сезгин от Турция, Илеана Даналаче от Румъния и Ирина Линдт от Казахстан. Наградата за цялостен принос в развитието на българското кино през 2019 г. е за актьора Михаил Мутафов.

Носителят на голямата награда „Златна Афродита“ ще стане известен на 30 август 2019 г.

От 1993 г. досега на фестивала са показани над 1500 игрални филма.

Над 200 души са гостите на фестивала, включващи елита на българското кино и

изтъкнати чужди творци, кинокритици и киножурналисти.

МФФ “Любовта е лудост” е  едно от най-значимите артсъбития не само за светска

Варна, но и за живота на световната киноиндустрия.

“Любовта е лудост” е събитие, което успя да се превърне в една от визитните картички на българската култура в световен мащаб.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *