Бутилираща компания „Хисар” е  партньор на спортното събитие, което направи щастливи над 80 деца на възраст от 5 до 17 г.

Малките футболисти, техните треньори и оргнизаторите на събитието утоляваха жаждата си в горещите августовски дни с трапезната „Жива вода”.

Участници от всички краища на България, както и от Шотландия, Малта, Норвегия, Белгия, Англия и Италия, имаха честта да облекат екипа на росонерите и да тренират при едни от най-опитните италиански специалисти от Академията на Милан, които пристигнаха в Несебър.

На церемонията по откриването, техническият директор Масимилиано Ферари даде отлична оценка на условията и организацията на кампа в Несебър.

Освен тренировъчния процес, в свободното си време, децата имаха възможност да посетят Стария  Несебър и да се запознаят с богатата му история. Един от най- емоционалните и запомнящи се моменти от лагера бе демонстративния футболен двубой, в който участие взеха родители, италиански специалисти и ръководството, а децата наблюдаваха разиграващия се мач от трибуните. Малките футболисти, в ролята си на публика,  аплодираха и  насърчаваха   играта на възрастните.

Лагерът бе закрит с емоционални и вдъхновяващи  думи от италианския  треньорски екип Масимилиано Ферари, Серджо Мелите, Адриано Капобианко, Доменико Скамардела, Алфредо Карамели. Благодарности към  Община Несебър, към децата  и техните родителите споделиха и  българските им  колеги Калоян Дренков, Георги Марев, Асен Нешев и сръбският специалист и футболист от близкото минало Нешко Милованович.

Във финалното си слово г-н Ивайло Рачев, благодарение на който Milan Academy Junior Camp се развива в България от 2011 година,  сподели, че голямата цел е този проект да прерасне в перманентна Академия на Милан в  България и децата да имат възможност да тренират по методологията на Милан целогодишно.

 

Най-големият джаз фестивал в България се провежда за 22-ри път.Тазгодишното му издание стартира на 6 август и до 10 август на неговата сцена ще гастролират популярни поп и джаз изпълнители от България и света.

Под звездното небе на планинския град ще прозвучат изпълненията на отлична селекция от български и международни джаз изпълнители, сред които: Васил Петров, Камелия Тодорова и Биг бенд Благоевград с диригент Борис Янев, Лина Никол и Лайв бенд,  Джаз Динамос, Масео Паркър, Малина Мой, Джамал Томас бенд, Тони Мореал, Ванеса Хенс и много други.

С нетърпение феновете очакват изявата на Масео Паркър, който е една от легендите на фънк музиката, свирил е с Джеймс Браун, Рей Чарлз и много други известни изпълнители. През последните десетина години той прави самостоятелна кариера както като музикант, така и като певец. 

Минерална вода „Хисар” за пореден път подкрепя най-големият летен музикален форум в България. Огромната популярност, която фестивалът спечели сред специалисти и почитатели по целия свят, го превърна в едно от най-значимите международни културни събития на Балканите и в Европа.

Красивият старинен град Банско е място за среща на емблематични личности от нашето музикално съвремие.

В единствената по рода си потребителска класация у нас първенството в категория „БУТИЛИРАНИ ВОДИ” за пета поредна година спечели българският бранд „Хисар”на

Бутилираща компания “Хисар”. Над 40 000 души дадоха вота си за успешните български марки в три кръга. На финала гласувалите подредиха на първо място минерална вода „Хисар”, пред „Бачково” и трапезната „Жива вода”, която се произвежда също от предприятието бутилиращо минерална вода „Хисар”.

Станала популярна през вековете като «Вода на императори» това е водата предпочитана от императори и царе. Траки, византийци, славяни и българи предават през вековете на възход и разруха славата на целебната вода.

Не случайно в града на здравето-Хисаря е основано първото предприятие за бутилиране на минерална вода у нас, а сведенията за същото водоналивно предприятие датират от времето на цар Борис III. Марката с дълга история е добре позната на българския потребител и е неотменна част от неговия ежедневен избор.

За разлика от други класации, „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” не разчита на жури при номинациите – те са свободни, основани единствено на потребителските предпочитания и не включват специални пазарни критерии. По този начин „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” представя не експертното, а потребителското мнение за брандинга.

Milan Academy Junior Camp Bulgaria е част от глобалната инициатива на най-титулувания отбор през последните 50 години за развитие на деца таланти по целия свят. Повече от 300 деца тази година ще имат възможност да се обучават с именити треньори от италианския гранд. Най-добрите ще имат уникалният шанс да заминат за Милано през 2020 г. и да се изправят срещу свои връстници от цял свят в ежегодния Milan Camp Day.

В лагерите в България през 2018 година участие взеха над 260 деца, а през 2019 в трите предстоящи издания, повече от 300 деца от България и чужбина ще тренират с италианските треньори от Академията на AC Milan – Варио Перели, Дамиано Мороти, Лука Гориети и Фредерико Мазола.

Вече стартира инициативата в Панагюрище, предстоят изданията в Несебър от 2 до 7 юли и от 6 до 11 август.
Вода „Хисар” е партньор на събитието и осигурява вода за трите етапа на лагерите в България.